dilluns, 25 de juny del 2012

RECOMANEM...

Amb uns altres ulls

BROWNE, Anthony. King Kong. Barcelona. F.C.E. 2006
Anthony Browne s’apropa als lectors de cicle superior amb la història clàssica i aconsegueix mantenir-se fidel al llibre i pel·lícula original, i alhora introdueix la seva visió personal. Tan si has vist la pel·lícula com si no, aquest conte tan emotiu és un imprescindible.    
                                     
Recomanat per Gretel




Un altre tipus de text
BOTELLA, Dídac. L’illa del... teatre. Il·lustr. Josep
Vicó. València: Bromera 2009. (El Micalet Teatre; 34).
Endinsa’t en aquesta història tan original on un grup de nens de sisè es proposen portar a terme una obra de teatre sobre el llibre clàssic, l’illa del tresor. Però amb els assajos aviat comencen els problemes, i és que no tots poden ser els protagonistes…

Recomanat per Faristol.


Retalls de vida

NICHOLLS, Sally. Maneres de viure per sempre. Barcelona: Cruïlla 2009.

Primera novel·la de la jove autora anglesa i que ha estat guardonada merescudament amb diversos premis. El llibre ens parla d’un nen d’11 anys, en Sam, malalt de leucèmia, que escriu un dietari amb les vivències i desitjos dels últims mesos de la seva vida.

La obra té un objectiu ben clar: parlar de la mort, sobretot quan s’apodera brutalment d’una persona jove, encara nen, i ho fa amb realisme i amb respecte, mirant de no furgar en els moments més difícils de la malaltia i també a través de l’humor, cosa que permet al lector prendre’s aquest tema tant escabrós amb certa distància.

Recomanat per Rosa Sensat

Si t’agrada el còmic...


DIEZ, Miguel Ángel. Cuánta tierra necesita un hombre. Madrid: Eldelvives 2010.


Miguel Ángel Díez adapta al gènere de la novel·la gràfica un dels contes més cèlebres d’en Leon Tolstoi. A banda d’aquest relat també podem trobar altres contes com La niña ratón, Una niña había cogido una cigarra, El zar y la camisa, El lobo, etc...
El dibuixant ha sabut captar l’estil de l’escriptor rus i es capaç de recrear un ambient perfectament adequat a l’estructura narrativa, que es presenta amb un pròleg, un epíleg i cinc capítols.

Recomanat per Rosa Sensat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada